Peter-Paul Aalbers regiodirecteur Zuid directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst

Peter-Paul Aalbers wordt per 15 juni 2024 benoemd tot regiodirecteur Zuid bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Peter-Paul Aalbers

De directie Grote Ondernemingen (GO) waakt over de bijdrage aan de schatkist van de ongeveer 8.600 grootste, vaak internationaal opererende, organisaties en zeer vermogende personen in Nederland. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 65% van de jaarlijkse belastinginkomsten van de Rijksoverheid.

Bij de directie GO creëert men een zo efficiënt en eerlijk mogelijk proces, waarbij de individuele werkrelaties met de organisaties zelf centraal staan. De directie GO treedt zoveel mogelijk dienstverlenend en – waar nodig – corrigerend op. Naast het reguliere fiscale werk van heffen en controleren, heeft de directie ook een belangrijke taak bij het invorderen van belastingschulden, het opsporen van belastingontwijking én het bijdragen aan fraudebestrijding. Zo draagt de directie GO bij aan een financieel gezond Nederland.

De regiodirecteur Zuid vult samen met twee collega-regiodirecteuren het strategische-tactische management voor deze regio in. Hierbij geeft de regiodirecteur Zuid leiding en richting aan teamleiders en vaktechnisch coördinatoren waarbij er wordt gestuurd op het realiseren van doelstellingen, gericht op het beïnvloeden van de compliance van grote ondernemingen. Naast de regionale aansturing draagt de regiodirecteur Zuid bij aan de doorontwikkeling van de gehele directie waarbij overall organisatorische ontwikkelingen, verandertrajecten en klantbehandelingsvraagstukken vanuit een strategische invalshoek op landelijk niveau worden opgepakt.

Peter-Paul Albers is sinds 2019 directeur MKB. Vanaf 1990 is hij reeds werkzaam voor de Belastingdienst en heeft gedurende deze tijd een diversiteit aan leidinggevende functies bekleed bij de directies MKB en GO. Peter-Paul studeerde Accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Fiscaal Recht aan de Universiteit Tilburg.

Niels Smetsers, landelijk directeur en plaatsvervangend algemeen directeur GO is zeer content met de benoeming: ‘Peter-Paul is een zeer ervaren manager die het werkterrein van GO goed kent. Hij is samenwerkingsgericht, beschikt over een coachende stijl van leidinggeven en houdt daarbij het resultaat in het oog. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Peter-Paul en wens hem veel plezier in zijn nieuwe functie.’

Peter-Paul Aalbers: ‘Ik verheug me op de terugkeer naar GO. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Met de opgedane kennis en ervaring in de directie MKB denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van GO in het algemeen en die van de regio Zuid in het bijzonder. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking waarbij we met elkaar mooie resultaten behalen.´

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.