René van Delft directeur Business Unit Strategie, Talent en Bedrijfsvoering van Rijksorganisatie ODI bij BZK

René van Delft wordt met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur Business Unit Strategie, Talent en Bedrijfsvoering (STB) bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast zal hij de rol van plaatsvervangend directeur Rijksorganisatie ODI vervullen.

René is sinds april 2023 waarnemend directeur Unit STB bij Rijksorganisatie ODI, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hiervoor was René vanaf 2013 werkzaam bij verschillende onderdelen van de voormalige Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Zo was hij onder andere businessmanager bij I-Interim Rijk en manager van het Rijks I-Traineeship. Ook werkte hij als portefeuillehouder Interne organisatie & Bedrijfsvoering aan de transitie van Rijksorganisatie ODI. René studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Als directeur Business Unit Strategie, Talent en Bedrijfsvoering is René verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van deze nieuwe business unit. De business unit is de interne dienstverlener van Rijksorganisatie ODI. De Unit STB stelt mensen en middelen beschikbaar ten behoeve van het primaire proces. Verder heeft René onder andere als opgave het opzetten, ontwikkelen en realiseren van de strategische doelstellingen van de business unit en het inrichten en besturen van processen op het brede bedrijfsvoeringsterrein.

Daarnaast ligt er een collectieve verantwoordelijkheid om als lid van het directieteam ODI de dienstverlening van de verschillende business units te integreren. Maar ook om samenwerking binnen ODI te versterken en te komen tot één integraal aanbod en een integrale aanpak vanuit Rijksorganisatie ODI voor de maatschappelijke opgaven van het Rijk.

René van Delft: "ODI is een jonge, groeiende organisatie die volop in ontwikkeling is. Als directeur binnen deze organisatie impact maken, spreekt mij enorm aan. De afgelopen periode heb ik diverse trajecten in gang gezet om de Unit STB vorm te geven en Rijksorganisatie ODI als moederorganisatie neer te zetten. We hebben hier nog genoeg stappen in te zetten en ik ga hier graag samen met het DT en het team STB mee door."

Richard Vielvoije, directeur Rijkorganisatie ODI: "René is echt een empathisch leider, die openstaat voor verschillende perspectieven en resultaten behaalt door samenwerking te stimuleren. Ik kijk er naar uit om samen met René verder te bouwen aan ODI."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.