Ingrid van Lankeren plaatsvervangend regiodirecteur bij Douane Breda

Ingrid van Lankeren start per 1 juni 2024 als plaatsvervangend regiodirecteur bij Douane Breda.

Het verzorgingsgebied van Douane Breda betreft de westelijke helft van Brabant, Zeeland en Rotterdam (althans de daar gevestigde importeurs, exporteurs en expediteurs). In de regio worden processen rondom klantmanagement, fysiek toezicht en aangiftebehandeling uitgevoerd. Douane Breda werkt samen met diverse externe partners, zoals met de havenbedrijven Moerdijk en North Sea Port en het bedrijfsleven. Daarnaast is er intensieve samenwerking met diverse gemeenten in de regio, de Politie, het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Koninklijke Marechaussee.

Chris Mels, regiodirecteur Douane Breda: "Ik ben erg blij met de komst van Ingrid als plaatsvervangend regiodirecteur van Douane Breda. Ze neemt met haar achtergrond en werkervaring dé juiste kennis en kunde mee om deze uitdagende baan in een eveneens uitdagende omgeving en tijd te vervullen. Daarnaast heeft Ingrid de juiste mix van competenties, waardoor zowel de mens als het resultaat de juiste aandacht krijgt."

Ingrid van Lankeren: "Ik kijk enorm uit om samen met collega’s, leidinggevenden en onze directie aan de slag te gaan met de uitdagingen waar we binnen de Douaneregio en de Douane in het algemeen voor staan. Samen met andere handhavingscollega’s en private partners zal ik mij volop inzetten voor het waarborgen van veilige, integere en weerbare havens. Ik blijf daarbij een bijdrage leveren aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit, nu vanuit de belangrijke taak en expertise die de Douane daarin heeft. Bovenal zal ik mij hard maken voor een plezierige en inclusieve werkomgeving, waar vakmanschap, veranderkracht en veiligheid van ruim 800 douanemedewerkers centraal staat. Want zij zorgen voor succesvolle resultaten."

Ingrid van Lankeren werkte geruime tijd bij de Politie en de FIOD waar zij diverse leidinggevende functies heeft vervuld. Daarna werkte zij voor het ministerie van Justitie en Veiligheid als Kwartiermaker Landelijke Fenomeen Tafels Ondermijning en later als strategisch adviseur voor het Directoraat Generaal Ondermijning. Haar laatste functie was die van Business Innovation Manager bij TNO. Ingrid studeerde Strategic Police Management / Public and Non-profit Management bij de NSOB / School voor Politieleiderschap.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Douane ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.