Hans van der Linden Business Unit Manager IT Infrastructuur Services bij SSC-ICT

Hans van der Linden wordt Business Unit Manager IT Infrastructuur Services bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in per 1 april 2022.

Hans van der Linden

De Business Unit Manager IT Infrastructuur Services (BIS) draagt zorg voor de realisatie, het beheer en de optimalisatie en de doorontwikkeling van de technische infrastructuur, inrichting en monitoring van kritieke systemen en storage die onder de dienstverlening vallen van het SSC-ICT.

Hans van der Linden: 'Mijn opdracht kan je omschrijven als de modernisering van de machinekamer van SSC-ICT en ik mag hier leiding aan geven. Dit is een geweldige uitdaging die niet alleen technisch van aard is, maar juist ook gaat over nieuwe manieren van samenwerken. Het leidt zelfs tot geheel nieuw werk zoals het automatiseren van infrastructuur. Dit is een echte transformatie waar veranderkundige maar ook procesmatige skills goed van pas komen. We zijn hier nu twee jaar mee bezig en de verandering is zeker niet ten einde. Ik ben zeer gemotiveerd aan dit hele proces leiding te geven en ervoor te zorgen dat rijksambtenaren met de juiste IT-gereedschappen hun werk kunnen blijven doen.'

J.J. (Hans) van der Linden heeft veel ervaring in het leidinggeven binnen IT-organisaties. In het verleden heeft hij zich in meerdere rollen bezig gehouden met de verschillende sourcings vanuit departementen die uiteindelijk tot de vorming van SSC-ICT hebben geleid, eerst als zelfstandige later in dienst van BZK. Daarvoor werkte Hans in het bedrijfsleven en hield zich daar onder andere bezig met business proces redesign (waaronder liberalisering energiemarkt) en het inrichten van IT-organisaties bij nutsbedrijven, verzekeraars, gemeenten, provincie en andere zakelijke dienstverleners.

Hans van der Linden studeerde Culturele Antropologie aan de VU in Amsterdam. Daarnaast volgde hij de opleiding Organisatie-adviseur bij SIOO.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De vacature is in het kader van een reorganisatie alleen intern bij SSC-ICT opengesteld. Hans van der Linden nam de functie al geruime tijd waar. Na een zorgvuldige procedure is hij het ook geworden.