Alma Feenstra afdelingshoofd Uitvoering van Beleid bij SZW

Alma Feenstra start met ingang van 1 juli 2023 als afdelingshoofd Uitvoering van Beleid bij de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Alma gaat leidinggeven aan de afdeling Uitvoering van Beleid. Die afdeling voert een groot aantal Europese regelingen uit. Voorbeelden hiervan zijn het Europees Sociaal Fonds +, de Europese Migratie en Veiligheidsfondsen en het Fonds voor een Rechtvaardige transitie (JTF).

Ingrid Vanhecke, directeur DSU: “Ik ben heel blij met de benoeming van Alma. Alma is een energieke en ervaren leidinggevende die met haar stijl van situationeel leidinggeven en werken vanuit vertrouwen goed past bij de teamleiders en medewerkers van de afdeling. Daarnaast brengt zij kennis en inzichten van buiten, over aanvragers en gebruikers van regelingen, mee naar binnen en heeft ze een relevant netwerk buiten SZW. Ook brengt Alma politiek bestuurlijk inzicht mee, waarmee zij een waardevolle bijdrage zal leveren aan de afdeling, directie en SZW.”

Alma Feenstra: “Het was een wens van mij om te werken bij de Rijksoverheid. Omdat ik graag binnen een team een bijdrage wil leveren om levens van mensen te verbeteren. En waar kan dat beter dan bij SZW! Deze functie, waarin de politieke en maatschappelijke opgaven vertaald moeten worden naar beleid en praktijk is mij dan ook op het lijf geschreven. Juist dat schakelen tussen de noden van mensen of organisaties en de opgaven waar wij als land voor staan, is boeiend. In die dynamiek met oplossingen komen die werken; daar maak ik mij graag hard voor. Ik heb er ontzettend veel zin in om van start te gaan.”

Alma werkte hiervoor nder andere als Directeur Expertise Centrum Meubel en als leidinggevende in het onderwijs (mbo en hbo). Ook werkte zij als strategisch adviseur voor verschillende ministeries en heeft zij diverse functies op communicatiegebied bij verschillende organisaties vervult.

Alma heeft een doctoraal Algemene Sociale Wetenschappen behaald aan de Universiteit van Utrecht en een Executive Master Corporate Communication aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.  

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.