Fleur Severijns manager Consumentenbescherming bij Autoriteit Consument en Markt

Fleur Severijns start per 1 juni 2024 als manager Consumentenbescherming bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Fleur Severijns

De directie Consumenten houdt toezicht op de naleving van de regels die consumenten beschermen. Als een van de vijf managers van de directie richt Fleur zich met haar team op het signaleren en oplossen van consumentenproblemen. Fleur is bovendien verantwoordelijk voor onder andere de detectie van consumentenproblemen, de analyse en beoordeling van signalen en snelle interventies. Zij zit samen met toezichthouders uit de directie bovenop de bal bij actuele ontwikkelingen: Welke (acute) consumentenproblemen zijn er vandaag en hoe spelen we daar zo effectief mogelijk op in? Daarmee levert Fleur samen met haar team een belangrijke bijdrage aan het aanpakken van problemen en het vergroten van het vertrouwen van consumenten.

Edwin van Houten, directeur consumenten: “Fleur heeft een scherp oog voor consumentenproblemen en zorgt voor creatieve en effectieve oplossingen. Ze heeft stevige ervaring als toezichthouder opgedaan bij de ACM en de AFM en ik ben blij dat ze deze ervaring nu gaat inzetten als manager consumentenbescherming. Fleur is een aanwinst voor het MT en ik kijk uit naar onze verdere samenwerking.”

Fleur Severijns: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij de ACM. Ik ben blij dat ik hier de volgende stap in mijn loopbaan kan zetten en mijn toezichtervaring kan inzetten voor eerlijke markten voor alle mensen en bedrijven. Ik kijk ernaar uit om met dit enthousiaste en gedreven team aan de slag te gaan.”

Fleur werkt sinds 2019 bij de directie Consumenten als coördinator van het thema verduurzaming en het team snelle interventies en leidde zij diverse projecten. Daarvoor werkte ze als projectleider en toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten. Ze startte haar loopbaan bij het Rijk als Financial Trainee. Ze studeerde Social Sciences aan University College Maastricht en behaalde haar master European Political Economy aan de London School of Economics and Political Science.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en Autoriteit Consument en Markt ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.