Stephan Schrover consultant bij ABDTOPConsult

Stephan Schrover wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wanneer de benoeming ingaat, wordt nog nader bepaald.

Stephan Schrover

ABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren, die binnen de Rijksoverheid snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken, van onderzoek en advies tot interim-functievervulling.

Peter Hennephof, directeur ABDTOPConsult: “Waarom is dit belangrijk voor ABDTOPConsult? Omdat Stephan een berg ervaring heeft met het vraagstuk hoe we als rijksdienst er beter in slagen de ‘lillende samenleving’ in ons werk centraal te zetten. Nederland is een samenleving die niet denkt en doet langs de lijnen van de departementale scheidslijnen. Laat staan ontvankelijk is voor interbestuurlijke verschillen en geschillen.”

“Op ABDTOPConsult wordt een beroep gedaan om bij te dragen aan de maatschappelijke opgaven van de overheid en om het hoofd te bieden aan steeds complexere problemen die de overheid ervaart in het contact met samenleving en binnen de overheidsorganisatie zelf,” aldus Stephan Schrover. “Het functioneren van de overheid, de wisselwerking tussen samenleving en overheid, de rol van publiek leiderschap en het vertrouwen in de rijksdienst houden mij voortdurend bezig. Deze cruciale thema’s zijn fors in beweging. Het is die dynamiek waaraan ik als consultant bij ABDTOPConsult graag een positieve bijdrage wil leveren door te werken aan een betrokken, aanspreekbare en doelmatige overheid.”

Drs. S.A.E. (Stephan) Schrover is sinds 2015 directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarvoor was hij onder andere plaatsvervangend DG RVD en directeur Rijksvoorlichtingsdienst bij het ministerie van AZ en directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stephan Schrover studeerde Politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. Directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.