Ruud Peeters MT-lid Vergunningen Wet Natuurbescherming bij LNV

Ruud Peeters wordt per 1 juni 2024 MT-lid Vergunningen Wet Natuurbescherming, bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Het directoraat-generaal Natuur en Visserij (DG NV) streeft naar een sterke en veerkrachtige natuur en ecologisch robuuste grote wateren. Daarbij zet het DG zich in voor een economisch en ecologisch duurzame visserij. Het MT-lid Natuurvergunningen geeft sturing aan een team dat, namens het bevoegd gezag voor de Omgevingswet, voorheen wet Natuurbescherming, vergunningaanvragen beoordeelt. Daar waar nodig, is het MT-lid de sparringpartner voor de bewindspersonen en externe stakeholders. Als leidinggevende stuurt het MT-lid op soepel draaiende teams, onderlinge verbinding en een prettige werkomgeving.

Sinds 2013 is Ruud Peeters in dienst van de  Omgevingsdienst Haaglanden. Daarvoor werkte hij als manager VTH bij twee provincies en had commerciële functies in de milieumarkt. Vanuit de Omgevingsdienst Haaglanden werkte Ruud vooral aan het professionaliseren van het stelsel van omgevingsdiensten en de bijhorende vereniging Omgevingsdienst NL. Ook heeft hij in verschillende interim opdrachten individuele diensten geholpen om hun VTH taak goed vorm te geven.  En sinds maart dit jaar werkt hij voor LNV in een interim opdracht Inhoudelijke Coördinatie team Natuurvergunningen. Ruud Studeerde Scheikunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Ruud Peeters: “Mooi om van de tijdelijke opdracht nu naar een meer langdurige verbinding over te stappen. Het is een boeiend en dynamisch werkveld waar het nodige speelt en ik graag een bijdrage aan wil leveren. Ook een enthousiast en betrokken team waar ik mee mag werken.”

Nanou Beekman, directeur Grote Wateren en Visserij: “Ruud heeft ruime ervaring in het Vergunningen Toezicht en Handhavingsdomein. Dat is cruciaal op deze plek. Daarnaast is Ruud iemand die de verbinding opzoekt binnen en buiten het departement. Dit is belangrijk in een omgeving waar de druk hoog is en waar veel belangen samenkomen. Fijn om Ruud te mogen verwelkomen in mijn team!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.