Coby van der Meer afdelingshoofd DG-Control/plaatsvervangend hoofddirecteur Control & Financiën bij de Belastingdienst

Coby van der Meer start per 1 juni 2024 als afdelingshoofd DG-Control tevens plaatsvervangend hoofddirecteur Control en Financiën, Concerndirectie Control en Financiën bij de Belastingdienst.

De Concerndirectie Control en Financiën (C&F) is de concerncontroller van de Belastingdienst en is daarnaast de schakel tussen het beleidsdepartement en de Belastingdienst. C&F adviseert en toetst op verbindende wijze, gevraagd en ongevraagd, kritisch maar met oog voor de uitvoering en oplossingsgericht.

Coby is lid van het managementteam C&F en bepaalt samen met de collega-afdelingshoofden en de hoofddirecteur de koers van de directie. Samen met drie teamleiders zal Coby leiding geven aan de afdeling DG-Control die onder meer betrokken is bij de besluitvorming op alle relevante politiek bestuurlijke dossiers en vanuit een onafhankelijke rol adviseert op uitvoerbaarheid, financiële inpasbaarheid en doelmatigheid. Daarnaast voert de afdeling regie op de interne en externe P&C-cyclus van de Belastingdienst en is hoeder van de budgetten van de Belastingdienst. Ten slotte bevordert de afdeling het gebruik van managementinformatie binnen de Belastingdienst. Naast afdelingshoofd is Coby ook plaatsvervangend hoofddirecteur C&F.

Coby heeft sinds 2008 verschillende managementfuncties bij de Rijksoverheid vervuld (onder andere bij de ministeries van OCW, Defensie en Financiën). Sinds 2019 is zij hoofd van de afdeling Dienstonderdeel control IV, Kaderstellende en ondersteunende diensten,  bij de Concerndirectie C&F van de Belastingdienst.  Coby studeerde Overheidsmanagement, richting financieel overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie. In 1997 rondde zij haar studie Bestuurskunde, richting organisatie en financieel management, aan de Universiteit van Twente af. 

Erik Broekroelofs, hoofddirecteur Concerndirectie Control en Financiën: ‘"Ik ben blij met de benoeming van Coby. Zij heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze een evenwichtige en inhoudelijke stevige manager is met oog voor de mensen waarmee ze werkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat haar kwaliteiten zullen bijdragen om ook in de nieuwe functie succesvol te zijn."

Coby van der Meer: "C&F is een leuke dynamische directie met impact. In samenwerking met partners binnen en buiten de Belastingdienst werken we aan de uitvoering van politiek-bestuurlijke besluiten. Daar lever ik vanuit mijn expertise graag een bijdrage aan. Ik ben blij met deze kans om vanuit een nieuwe rol binnen C&F te blijven werken aan een goed functionerende Belastingdienst."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.