Lisette Boers afdelingshoofd Heffing bij de directie Centrale Administratieve Processen van de Belastingdienst

Lisette Boers is per 5 augustus 2024 benoemd tot afdelingshoofd Heffing bij de directie Centrale Administratieve Processen van de Belastingdienst, ministerie van Financiën.

Lisette Boers

De directie Centrale Administratieve Processen is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. Denk aan de ontvangst van gegevens over de WOZ-waarde, rente en saldigegevens van banken en het beschikbaar stellen daarvan om een product als de vooringevulde aangifte mogelijk te maken. Daarbij is de missie ´massaal persoonlijk maken´.

Binnen de directie Centrale Administratieve Processen is het cluster Heffing verantwoordelijk voor de uitvoering van de massale (gedigitaliseerde) processen. De opgave voor het afdelingshoofd bestaat uit 3 belangrijke taken. De eerste taak is continuïteit van de processen voor diverse belastingmiddelen bewaken. De tweede taak is zorgen voor een flexibele en wendbare inzetbaarheid van de medewerkers op verschillende belastingmiddelen. De derde taak is met het managementteam werken aan een nieuwe koers van het cluster Heffing om de klant transparant te bedienen vanuit 1 massaal werkproces.

Lisette heeft ruime leidinggevende ervaring op gedaan bij het ministerie van Defensie. Daarvoor vervulde ze diverse rollen als adviseur human resourec management bij onder andere Defensie en politie. Een klant- en mensgerichte benadering is een belangrijke drijfveer in haar werk. Op dit moment is zij afdelingshoofd Bedrijfsvoering en ondersteuning en directielid Paresto (defensiecateraar). Lisette studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gertie Rutten-Neijnens, directeur cluster Heffing: “Ik ben heel erg blij dat Lisette ons team cluster Heffing bij CAP komt versterken. Zowel voor de afdeling Overige Middelen als in ons MT is zij met haar achtergrond en vanuit haar competenties een waardevolle aanvulling. We zien erg uit naar de samenwerking met haar.”

Lisette Boers: “Betrouwbaarheid en stabiliteit van de financiën zijn randvoorwaardelijk voor het vertrouwen en de bestaanszekerheid in onze samenleving. Onze Belastingdienst speelt daarin een belangrijke rol. Ik heb veel zin om verder richting te geven aan de stabiliteit, optimalisatie en toekomstbestendigheid van de afdeling Overige Belastingmiddelen. Tevens werk ik graag mee aan de doorontwikkeling van het cluster Heffing in zijn geheel. Met genoegen draag ik op deze wijze bij aan een overheid en Belastingdienst waarin vertrouwen is en waar medewerkers met plezier en vertrouwen werken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.