Marre Bavinck regiodirecteur Midden bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst

Marre Bavinck is per 1 juni 2024 benoemd tot regiodirecteur Midden bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Marre Bavinck

De directie Grote Ondernemingen (GO) waakt over de bijdrage aan de schatkist van de ongeveer 8.600 grootste, vaak internationaal opererende, organisaties en zeer vermogende personen in Nederland. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 65% van de jaarlijkse belastinginkomsten van de Rijksoverheid.

Bij de directie GO creëert men een zo efficiënt en eerlijk mogelijk proces, waarbij de individuele werkrelaties met de organisaties zelf centraal staan. De directie GO treedt zoveel mogelijk dienstverlenend en – waar nodig – corrigerend op. Naast het reguliere fiscale werk van heffen en controleren, heeft de directie ook een belangrijke taak bij het invorderen van belastingschulden, het opsporen van belastingontwijking én het bijdragen aan fraudebestrijding. Zo draagt de directie GO bij aan een financieel gezond Nederland.

De regiodirecteur Midden vult samen met een collega regiodirecteur het strategische-tactische management voor deze regio in. Hierbij geeft de regiodirecteur Midden leiding en richting aan teamleiders en vaktechnisch coördinatoren waarbij er wordt gestuurd op het realiseren van doelstellingen, gericht op het beïnvloeden van de compliance van grote ondernemingen. Naast de regionale aansturing draagt de regiodirecteur Midden bij aan de doorontwikkeling van de gehele directie waarbij overall organisatorische ontwikkelingen, verandertrajecten en klantbehandelingsvraagstukken vanuit een strategische invalshoek op landelijk niveau worden opgepakt.

Marre is sinds maart 2023 waarnemend regiodirecteur Midden en vanaf 2005 al werkzaam voor het ministerie van Financiën bij meerdere onderdelen. Ze heeft gedurende deze tijd verschillende rollen gehad op het gebied van bestuurs-, beleids- en fiscaal advies en sinds 2017 verschillende leidinggevende functies bekleed bij de directie GO. Marre studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam en is haar loopbaan begonnen bij een gerenommeerd belastingadvies- en accountantskantoor.

Marie-Anne Toenders-Broeders, landelijk directeur GO is gelukkig met de benoeming: ¨Marre is een bewezen vernieuwende regiodirecteur met aandacht voor de mensen en gericht op samenwerking. Ze is vakinhoudelijk op de hoogte, en is in staat om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en vanuit het grotere geheel te bezien. Het is iemand die op een positieve en creatieve wijze draagvlak weet te creëren en sturing geeft.¨

Marre Bavinck: ¨Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar. De fijne samenwerking, de aanwezige deskundigheid en open cultuur binnen de regio en directie geven mij al het vertrouwen de aankomende jaren samen verder invulling te geven aan de ontwikkelingen binnen GO. Werkplezier, vakmanschap en een verdere modernisering van onze dienstverlening staan daarin voor mij voorop.¨

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.