Ronald Huisman regiodirecteur midden- en kleinbedrijf Den Haag bij de Belastingdienst

Ronald Huisman is per 1 april 2024 benoemd tot regiodirecteur midden- en kleinbedrijf (MKB) Den Haag bij de Belastingdienst, ministerie van Financiën.

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de 3,6 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De doelgroep midden- en kleinbedrijf is heel divers samengesteld - van ZZP’ers en kleine eenmanszaken tot (middel)grote, internationaal opererende ondernemingen met veel personeel. Ook burgers die geen winstaangifte hoeven te doen maar wel belastingplichtig zijn voor de omzetbelasting en/of de inkomstenbelasting (Particulieren plus) behoren hiertoe. Net als veel stichtingen en verenigingen. Alles bij elkaar gaat het in deze groeiende en arbeidsintensieve doelgroep om zo’n 3,6 miljoen entiteiten. Binnen het mkb vinden veel mutaties plaats. Elke dag gaan er nieuwe ondernemers van start, terwijl anderen hun activiteiten weer staken.

De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst.

Peter-Paul Aalbers: “Ik ben blij met de benoeming van Ronald als regiodirecteur voor MKB Den Haag. Met zijn komst hebben we er een ervaren regiodirecteur bij die beschikt over een breed netwerk en met kennis van en over de werkprocessen van MKB.”

Ronald Huisman: “Afgelopen twee jaar heb ik ervaring opgedaan in een beleidsdirectie. Ik merk dat deze beleidsmatige ervaring samen met mijn werkervaring bij MKB goed van pas komt om richting te geven aan de uitvoering van de handhavingsstrategie in regio Den Haag.”    

Ronald was tot 2021 regiodirecteur in Amsterdam. De afgelopen twee jaar heeft hij de functie van (waarnemend) directeur Uitvoerings-en Handhavingsbeleid (concerndirectie UHB) bij de Belastingdienst vervuld.  

Deze vacature is niet opengesteld, omdat het een plaatsing betreft van een interne medewerker die terugkeert na een waarnemingsperiode.