Reda Belkadi manager Gelijke Kansen Alliantie bij OCW

Reda Belkadi start per 1 september 2024 als manager Gelijke Kansen Alliantie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij gaat richting geven aan de inhoudelijke en organisatorische ontwikkeling van de alliantie, gericht op gelijke kansen in het onderwijs.

Martijn Sanders, directeur Kansengelijkheid en Onderwijsondersteuning: "Met Reda halen we een ervaren leidinggevende binnen met veel kennis van het onderwerp. Vanuit zijn rol als directeur van de stichting voor Kennis en Sociale Cohesie (SKC) heeft hij jarenlang in de Amsterdamse context bijgedragen aan het verbeteren van de kansengelijkheid. Reda brengt dan ook de juiste mix aan ervaring en kennis mee om de Gelijke Kansen Alliantie (GKA) komende jaren te leiden. Aan Reda om samen met de collega’s van de GKA het netwerk van de GKA verder te verdiepen, het netwerk meer te benutten voor het kansengelijkheidsbeleid van OCW (o.a. op het gebied van School en Omgeving), de GKA een structureel onderdeel te laten zijn van OCW en door te bouwen aan de responsieve werkwijze van de GKA."

Reda Belkadi: "Het thema gelijke kansen in het onderwijs intrigeert mij al lange tijd. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf ervaren heb dat goed onderwijs de gamechanger is voor kinderen en jongeren die opgroeien in een kansarme omgeving. Nu het onderwijs in Nederland onder grote druk staat, en zeker voor de meest kwetsbaren voel ik mij gesterkt in mijn missie om met gelijkgestemden goed onderwijs voor iedereen even toegankelijk te maken, ongeacht de achtergrond en de leefomstandigheid."

Momenteel werkt Reda als directeur bij de Stichting voor Kennis en Sociale Cohesie (SKC). Reda studeerde WO Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.