Eva Schuurman afdelingshoofd Bureau DG bij Dienst Toeslagen

Eva Schuurman wordt per 2 september 2024 benoemd tot afdelingshoofd Bureau Directoraat-Generaal (DG) bij Dienst Toeslagen.

Dienst Toeslagen is sinds 2021 een zelfstandig onderdeel van het ministerie van Financiën met als strategische doelen: recht doen aan het verleden, presteren in het heden en anticiperen op de toekomst. Bureau DG draagt hieraan bij door heldere advisering en ondersteuning van de directeur-generaal Dienst Toeslagen en de programma directeur-generaal Herstel Toeslagen, door te zorgen voor een continue verbinding tussen uitvoerende directies, stafdirecties en het beleidsdepartement en ordentelijke besluitvorming.

Als afdelingshoofd Bureau DG is Eva verantwoordelijk voor een team van circa 20 bestuursadviseurs, -secretarissen en ondersteuners. Bureau DG is de spin in het web voor alles wat Dienst Toeslagen aangaat: het team houdt overzicht, brengt verbinding over organisatieonderdelen heen, organiseert besluitvormingsprocessen en adviseert de ambtelijke top. Met als motto: Bureau DG adviseert deskundig, ondersteunt professioneel en verbindt met enthousiasme!

Coen van de Louw, directeur-generaal Dienst Toeslagen: “Ik ben blij met de komst van Eva. In haar huidige functie bij Eigenaarsadvisering heeft zij veel kennis opgedaan van Dienst Toeslagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met deze kennis en met de ervaring die ze heeft opgedaan als bestuursadviseur van de burgemeester van Den Haag, de afdeling goed zal gaan leiden.” 

Eva Schuurman: “De opgaven waar Dienst Toeslagen voor staat zijn complex en maatschappelijk zeer relevant. Ik vind het een mooie uitdaging om in mijn nieuwe rol binnen het ministerie van Financiën hieraan een bijdrage te kunnen leveren. Ik heb Bureau DG leren kennen als een gemotiveerd, hardwerkend en bovenal enthousiast en collegiaal team en ik kijk er ernaar uit om hier als afdelingshoofd onderdeel van te zijn. Met de verbindende rol voor de directeur(en)-generaal, het directieteam en de dienst heb ik er veel vertrouwen in dat ons team het verschil kan blijven maken in het mede realiseren van de strategische doelstellingen van Dienst Toeslagen.”

Eva werkt momenteel als clustercoördinator en waarnemend afdelingshoofd Eigenaarsadvisering bij het ministerie van Financiën. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de aansturing van het cluster dat de plaatsvervangend secretaris-generaal adviseert in haar rol als Eigenaar. Hiervoor vervulde ze advies- en secretarisfuncties bij de Gemeente Den Haag en de Hogeschool van Amsterdam. Eva studeerde Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en Dienst Toeslagen ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.