Marcel Jansen kwartiermaker Bedrijfsvoering bij de Dienst Justitiële Inrichtingen

Marcel Jansen wordt per 1 september 2024 kwartiermaker Bedrijfsvoering bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Hij wordt hiermee ook beoogd lid van de dienstleiding DJI.

Marcel is op dit moment plaatsvervangend directeur Politiedienstencentrum. Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies vervuld, waaronder directeur Bedrijfsvoering bij de Nationale Politie en directeur Finance en Control bij de Koninklijke Marechaussee.

DG DJI Wim Saris: “Zonder goede ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering kan de operatie haar complexe taak niet vervullen. In de beoogde besturing van DJI willen we die ondersteuning naar een hoger plan brengen door de sturing op en de samenhang tussen de bedrijfsvoeringsonderdelen versterken door een lid dienstleiding speciaal hiermee te belasten. Marcel heeft een brede ervaring op het gebied van bedrijfsvoering in diverse uitvoeringsorganisatie en is daarmee een zeer geschikte persoon om aan deze ambitie vorm te geven en samen met de andere leden van de dienstleiding sturing aan DJI als collectief te geven.”

Marcel: “Met veel enthousiasme ga ik een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de bedrijfsvoering ten behoeven van de DJI. Het is goed dat de verbinding tussen operatie en bedrijfsvoering wordt versterkt en dat deze vakgebieden gelijkwaardigheid ten opzichte van elkaar staan. We staan immers voor dezelfde taak, waarbij we elkaar in deze tijd van schaarste hard nodig hebben.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en DJI ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.