Rik Meijering hoofd Beleid en Organisatieontwikkeling bij BZK

Rik Meijering wordt met ingang van 26 augustus 2024 benoemd tot hoofd Beleid en Organisatieontwikkeling bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Rik Meijering is op dit moment organisatieadviseur - interim-directeur bij de Galan Groep. Daarvoor was hij lid van het directieteam HRM van UWV en strategisch adviseur van de Raad van Bestuur voor leiderschapsontwikkeling. Rik studeerde Personeel- en Organisatiemanagement aan de Hogeschool in Groningen, volgde een verandermanagementopleiding bij het Sioo en recent nog het Global Master Program Learning & Development Leadership aan Nyenrode Business Universiteit.

De afdeling Beleid & Organisatieontwikkeling ondersteunt, in samenwerking met de overige afdelingen, in het bijzonder met HRM-advies, het optimaal functioneren en de ontwikkeling van de gehele BZK-organisatie door het implementeren en waar nodig vertalen van rijksbreed P&O-beleid naar BZK-breed P&O-beleid, met gerichte en doordachte interventies en tools.

Rik Meijering: “Ik ben blij met mijn benoeming en kijk ernaar uit om met mijn achtergrond en ervaring een bijdrage te leveren aan de opgaven van BZK. Vooral omdat dit ministerie werkt aan de basis: zorgen dat alle Nederlanders prettig samen kunnen leven en wonen. Ik kijk er daarbij naar uit om me, met collega’s van P&O, in te zetten voor het goed functioneren van BZK en de mensen binnen deze organisatie. De inzet van P&O staat al mooi beschreven in de strategische agenda van P&O; ik wil graag vanuit mede-eigenaarschap mijn rol vervullen om deze de komende jaren uit te voeren. Ik vind het essentieel dat wij daarbij inzetten op de ontwikkeling.”

Mellanie Linde, directeur P&O: “Rik is een is een ervaren manager met veel ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, leren en ontwikkelen en leiderschap. Hij heeft - mede door zijn rol als interim-manager - in diverse organisaties gewerkt. Hij ademt rust en overzicht uit. Zijn resultaatgerichte en verbindende stijl gaat ons verder brengen bij het personeelsbeleid en de ontwikkeling van de BZK-organisatie.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.