Marcel van Dreumel accountdirecteur bij de Auditdienst Rijk

Marcel van Dreumel wordt per 1 september 2024 benoemd tot accountdirecteur bij de Auditdienst Rijk.

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksdienst en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. De ADR is beheersmatig gepositioneerd als onderdeel van het ministerie van Financiën. De professionals van de ADR leveren een proactieve bijdrage aan de kwaliteit van de Rijksdienst door onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording te verrichten.

In de functie van accountdirecteur is Marcel verantwoordelijk voor het inventariseren van de klantvragen binnen de departementen EZK en LNV, zowel over de jaarlijkse terugkerende onderzoeken vanuit de wettelijke taak als de gevraagde onderzoeken. Marcel zorgt voor sturing op de mijlpalen voor de wettelijke taak en op de relevantie en inhoud van de gevraagde onderzoeken. Dit geldt ook voor de departement-overstijgende en horizontaal uitgevoerde werkzaamheden.

Marcel is sinds 1996 tot heden verbonden aan Deloitte en vervult op dit moment de rol van director en eindverantwoordelijk accountant voor opdrachten in de public sector, met focus op Rijksoverheid. Marcel studeerde Accounting & Auditing aan de Nyenrode Business Universiteit en is ingeschreven in het accountantsregister.

Wendy Asbeek Brusse, directeur Onderzoek ADR is blij met de benoeming: “Marcel heeft een dijk aan ervaring. Hij was en wordt eindverantwoordelijk voor tal van onderzoeken voor de Rijksoverheid en de Europese Unie. Hij is een teamspeler en verbinder. Tegelijkertijd neemt hij ook de frisse blik van buiten mee voor de juiste balans tussen zakelijkheid en professionele dienstbaarheid aan de maatschappelijke opgave.”

Marcel heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging: “Met veel enthousiasme start ik per 1 september bij de ADR. Het motiveert me om met mijn kennis en ervaring op het gebied van sturing, interne beheersing, verslaggeving en (accountants)controle bij te dragen aan een transparante Rijksoverheid. Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s van de ADR uit de verschillende vakgebieden om me in te zetten voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Rijksoverheid.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de ADR ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.