Gohdar Massom hoofdingenieur-directeur West-Nederland Noord bij Rijkswaterstaat

Gohdar Massom start per 15 augustus 2024 als hoofdingenieur-directeur West-Nederland Noord bij Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Water.

Gohdar Massom

West-Nederland Noord (WNN) is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en richt zich op het onderhoud en beheer van de rijkswegen en vaarwegen met daarin onder andere de bruggen, sluizen en tunnels. WNN opereert in een sterk politiek-bestuurlijke omgeving die ook landelijk actief en invloedrijk is. Belangrijke stakeholders waar WNN mee samenwerkt zijn bijvoorbeeld de Provincie Noord-Holland, de Gemeente Amsterdam, de waterschappen, het Havenbedrijf Amsterdam en Schiphol.

Door veroudering van onze objecten en de hogere verkeersintensiteiten is er een grote opgave in beheer en onderhoud, maar vooral in vervanging en renovatie. De zeven regio’s van Rijkwaterstaat focussen samen op vergroting van de slagkracht op de assets én doorontwikkeling van de rol als bestuurlijk partner in de regio.

Momenteel is Gohdar directeur Afval en Grondstoffen bij de Gemeente Amsterdam. Daarvoor vervulde hij diverse functies bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij de Provincie Zuid-Holland als projectdirecteur en districtshoofd. Eerder in zijn loopbaan was Gohdar werkzaam bij Rijkswaterstaat als senior projectbegeleider en hoofd Onderhoud & Verbetering in de Regio Noord-Holland.

Gohdar studeerde Civiele Techniek aan de Universiteit van Basrah in Irak. Later heeft hij de studies Weg- en Waterbouwkunde in Vlissingen en Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur afgerond. 

Martin Wijnen, directeur-generaal en Patricia Zorko. plv. directeur-generaal:“We zijn blij dat Gohdar heeft gekozen voor Rijkswaterstaat en dat hij ons met zijn enthousiasme en ervaring komt versterken. Gohdar brengt ruime ervaring mee op het gebied van politiek-bestuurlijk sensitiviteit, organisatieontwikkeling en uitvoering in het domein van de infrastructuur. We kijken uit naar de samenwerking!¨

Gohdar Massom: ”Met veel plezier en enthousiasme ga ik samen met de collega’s mijn bijdrage leveren aan de prachtige opgave die er ligt voor RWS WNN. Ik kijk uit naar de vele gesprekken en ontmoetingen die de komende tijd zullen plaatsvinden.”

Deze benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Infrastructuur en Water, Rijkswaterstaat ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.