Ersin Kaplan afdelingshoofd Sturing, Verantwoording en Control bij SZW

Ersin Kaplan start met ingang van 1 september 2024 als afdelingshoofd Sturing, Verantwoording en Control bij de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

De directie DSU is een veelzijdige dienstverlener binnen SZW. De directie ontzorgt onder andere met een Financieel Dienstencentrum vijf ministeries in hun financiële administratie en zorgt er met het Leer- en Ontwikkelplein voor dat voor drie ministeries leren werkt. Uitvoering van Beleid maakt (Europees)(subsidie)beleid tot een succes door een geslaagde uitvoering. Ersin gaat met de medewerkers van zijn afdeling Sturing, Verantwoording en Control verder bouwen aan een betrouwbare dienstverlenende bedrijfsvoering voor de directie. Een afdeling die overzicht heeft, in control is en mee vorm geeft aan de wensen en behoeften van de opdrachtgevers.

Momenteel werkt Ersin als Hoofd Financiën & Inkoop bij de Justitiële ICT Organisatie. Daarvoor werkte hij in functies als teamleider, controller en andere financiële functies bij diverse organisaties. Ersin studeerde Economie aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde verschillende leiderschapstrainingen.

Ersin Kaplan: "Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om mijn team te leren kennen en met hun te werken aan een betrouwbare dienstverlenende bedrijfsvoering van de directie DSU. Daarvoor zet ik mij graag in. Ik ben ervan overtuigd dat we als team grote successen kunnen behalen door onze krachten te bundelen en onze talenten te benutten. Ook ben ik benieuwd naar mijn nieuwe managementteamleden en vele andere SZW-collegae die ik binnenkort ga ontmoeten."

Ingrid Vanhecke, directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering: "Ik ben erg blij met de komst van Ersin. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van financiën en control binnen en buiten de rijksoverheid kan hij een essentiële bijdrage leveren aan ontwikkeling van DSU. Daarnaast brengt hij rust met zijn beschouwende houding, richt hij zich op het bereiken van resultaten in verbinding met alle betrokkenen en past hij met zijn warme, betrokken en mensgerichte wijze van leidinggeven goed bij de medewerkers van de afdeling. We kijken uit naar de samenwerking en wensen hem veel succes en plezier toe bij SZW."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.