Lisette Steins programmadirecteur Herstel- en Veerkrachtplan bij Financiën

Lisette Steins start op 1 juli 2024 als programmadirecteur Herstel- en Veerkrachtplan bij het ministerie van Financiën.

Het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP) is een ambitieus pakket met hervormingen en investeringen om een breed palet aan kabinetsprioriteiten te realiseren en staat voor een groener en veerkrachtiger Nederland. De programmadirectie is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het HVP, het toezicht op de naleving hiervan, de coördinatie van de voorbereiding van betaalverzoeken en verantwoording aan de Europese Commissie.

Lisette is momenteel plaatsvervangend programmadirecteur/programmamanager HVP. Hiervoor was ze plaatsvervangend bewindvoerder bij de Europese Investeringsbank. Eerder werkte ze onder andere als projectadviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en als projectmanager bij McKinsey & Company. Lisette studeerde Business Administration aan INSEAD, Internationale Politieke Economie aan de London School of Economics, Internationale Betrekkingen aan SciencesPo Parijs en Economie en Bedrijfskunde en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Jasper Wesseling, directeur-generaal Fiscale Zaken en per 12 augustus aanstaande thesaurier-generaal: “Het is heel mooi dat Lisette, die vanaf het begin als plaatsvervangend directeur deze directie mede gevormd heeft, nu vol aan de slag kan als directeur. Ze kan daarbij haar brede ervaring binnen en buiten de overheid inzetten. Ik verheug me op onze samenwerking in het managementteam van de Generale Thesaurie!”

Lisette: “Ik werk sinds 2022 aan het HVP en ben blij dat ik in de rol van programmadirecteur verder bij kan dragen aan de succesvolle uitvoering en verantwoording van ons plan. Een mooie en uitdagende missie om de komende jaren te realiseren samen met het vindingrijke en bevlogen HVP-team en de betrokken departementen.”

Deze benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.