Stefan Leliveld hoofd Herstelbeleid en Parlementaire Zaken bij Financiën
Stefan Leliveld start op 1 juli 2024 als hoofd Herstelbeleid en Parlementaire Zaken bij het ministerie van Financiën.
De hersteloperatie toeslagen is er om gedupeerden die door toedoen van de overheid ongekend onrecht is aangedaan, zo snel en zo goed mogelijk recht te doen. Wij erkennen hun leed en ondersteunen hen ruimhartig, zodat zij de regie op hun leven weer terugkrijgen en hun toekomst op een zelfgekozen manier vorm kunnen geven. De hersteloperatie vordert, maar iedere dag dat gedupeerden moeten wachten is er een teveel. Daarom wordt er samen met gedupeerden, met uitvoeringspartners en met maatschappelijke organisaties telkens gekeken hoe het sneller en beter kan.
Stefan is sinds september 2021 nauw betrokken bij de hersteloperatie. In de eerste twee jaar gaf hij leiding aan een team van bestuursadviseurs dat zich richtte op de hersteloperatie, als plaatsvervangend hoofd van Bureau Directoraat-Generaal bij Dienst Toeslagen. Sinds oktober 2023 is Stefan waarnemend hoofd van de afdeling Herstelbeleid en Parlementaire Zaken.
Voordat Stefan overstapte naar het ministerie van Financiën werkte hij bij Stichting Lezen & Schrijven, UWV en het ministerie van SZW. Stefan studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Dennis van Breemen, programmadirecteur Herstelbeleid en Parlementaire Zaken: “Ik ben blij dat Stefan bereid is om zich voor langere tijd aan de hersteloperatie te verbinden. Stefan heeft als waarnemer laten zien dat hij met het team lastige beleidsvraagstukken verder kan brengen en dat hij een mensgerichte, verbindende leidinggevende is. Dat geldt zowel binnen het programma-DG als richting andere (uitvoerings)onderdelen van het ministerie en betrokkenen daarbuiten. Ik waardeer daarbij zijn focus op de gedupeerde ouders en de samenleving, en zijn inzet voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.”
Stefan Leliveld: “We hebben in de hersteloperatie al veel voor gedupeerden kunnen betekenen, maar er moet ook nog veel gebeuren. We willen zo snel en zo goed mogelijk financieel herstel bieden, maar ook emotioneel en maatschappelijk kunnen we samen met onze partners het verschil maken. Ik ben blij dat ik daar samen met een geweldig team aan kan blijven bijdragen.”
Deze benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.