Nikoletta Németh hoofd CDI–office & Categoriemanagement tevens plaatsvervangend coördinerend directeur Inkoop bij Financiën

Nikoletta Németh start per 1 september 2024 als hoofd CDI–office & Categoriemanagement en tevens plaatsvervangend coördinerend directeur Inkoop bij het ministerie van Financiën.

Nikoletta Németh

Eind 2022 ondertekende de minister van Financiën het ‘Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI)’. Dit verplicht tot het opstellen en uitvoeren van een Financiën-breed actieplan. Gezien de breedte van de inkoopportefeuille en de verschillende dimensies van MVOI (klimaat, milieu, inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, internationale sociale voorwaarden, diversiteit en inclusie) vraagt dit om een programmatische, multidisciplinaire aanpak met betrokkenheid van alle Financiën-onderdelen, nauwe samenwerking met de inkoopuitvoeringscentra (IUC’s) en afstemming binnen het interdepartementale netwerk. Als plaatsvervangend-CDI krijgt Nikoletta hierin een belangrijke coördinerende rol. Ook is zij als afdelingshoofd verantwoordelijk voor de inrichting, effectiviteit en efficiency van de sturing op het inkoopstelsel en de vertaling binnen Financiën van het rijksbrede beleid naar een goed werkend stelsel met betrekking tot het beleid, kaders, en processen, informatievoorziening en communicatie.

Walter van Wijngaarden, directeur Bedrijfsvoering bij Financiën: "Ik ben heel blij met de benoeming van Nikoletta vanwege haar brede ervaring met  het rijksinkoopstelsel en haar mensgerichte en resultaatgerichte instelling. Zij brengt een frisse en innovatieve blik van buiten mee. Nikoletta is een echte teamspeler en beschikt over de vaardigheden om op constructieve wijze samen te werken binnen het beleidsdepartement, met de Belastingdienst, Douane, Toeslagen en onze interdepartementale collega’s. Ik heb er vertrouwen in dat Nikoletta als leidinggevende een belangrijke bijdrage zal leveren aan de opgave en verdere ontwikkeling van deze nog jonge afdeling. Daarmee is zij een welkome aanvulling en aanwinst binnen het ministerie van Financiën.”

Nikoletta Németh: "Ik kijk ernaar uit om per 1 september te starten bij het ministerie. Met plezier zal ik een bijdrage leveren aan de verbetering van inkopend Nederland en de verdere professionalisering van de afdeling. Diegenen die mij nog niet kennen zullen mij ervaren als een manager met oog voor de medewerkers en iemand die in staat is om verbinding te realiseren. Ik hecht veel waarde aan een goede werksfeer, een positief voorwaartse blik waarbij we de stip op de horizon niet uit het oog verliezen. Met mijn achtergrond breng ik een stuk divers denken en doen met me mee.”

Nikoletta heeft ruime leidinggevende ervaring opgedaan binnen het Instituut Fysieke Veiligheid én de Rijksinkoopsamenwerking, waar zij sinds eind 2020 ook plaatsvervangend directeur is. Daarvoor heeft zij verschillende inkoopgerelateerde functies vervuld op tactisch en strategisch niveau, o.a. bij het ministerie van Algemene Zaken en het Openbaar Ministerie/Parket-Generaal. Nikoletta studeerde aan de International Business School in Budapest, Hongarije in de richting Economisch-Linguïstisch. 

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Financiën ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.