Tanja Wesselius hoofd Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies bij VWS

Tanja Wesselius start per 1 augustus 2024 als Hoofd Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies bij de directie MEVA van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De directie MEVA draagt eraan bij dat zowel nu als in de toekomst voldoende zorg kan worden geleverd. Daarbij gaat het specifiek om de arbeidsmarkt (is er voldoende en gekwalificeerd personeel?) en om de financiering (is de zorg straks nog betaalbaar?).

Als afdelingshoofd Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies zal Tanja samen haar afdeling werken aan beleidsontwikkeling om eraan bij te dragen dat er voldoende toegeruste zorgprofessionals worden opgeleid op de juiste plek met het oog op de toekomstige zorgvraag. Daarnaast werkt zij directiebreed mee aan het op juridisch houdbare wijze vormgeven van de verscheidene beleidsinstrumenten die worden ingezet gericht op de bredere arbeidsmarktvraagstukken waar de directie voor verantwoordelijk is.

Tanja is sinds 2020 MT-lid bij de Directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar is zij onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille: Post-COVID, arbeidsgerelateerde zorg, arbeidsveiligheid en het programma verbetering naleving Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Zij is tevens Lid van de Management Board European Union Information Agency for Occupational Safety and Health (EU-OSHA) te Bilbao. Als MT-lid werkt ze nauw samen met RIVM, TNO, VWS, andere departementen en maatschappelijke en sociale partners.

Van 2015 tot 2020 was Tanja werkzaam bij de Sociale Dienst Drechtsteden in Dordrecht als afdelingshoofd. Ze was verantwoordelijk voor de totstandkoming Regionale Visie Sociaal Domein, met als resultaat een breed gedragen visie op basis waarvan verdere ontwikkelingen in de organisatie en de regio plaatsvinden.

Tanja studeerde in 1998 af in Nederlands Recht, aan de Universiteit Maastricht.

Met haar achtergrond als jurist, ruime leidinggevende ervaring en de inhoudelijke raakvlakken, zal zij de komende jaren op een positieve manier bijdragen aan het werken aan de opgave waar MEVA en de afdeling Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies voor staat.

Nicole Kroon: "Ik ben erg blij dat Tanja zowel het MT als de afdeling komt versterken. De maatschappelijke opgave in de zorg vraagt om goede samenwerking binnen en buiten VWS en met het verbindende karakter van Tanja zie ik dit vol vertrouwen tegemoet. Ook haar juridische achtergrond en haar jarenlange ervaring als manager komt uitstekend van pas voor de afdeling Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies."

Tanja Wesselius:  "Vanuit mijn vorige functie ken ik de directie MEVA al, maar wat leuk om in deze voor mij nieuwe en uitdagende functie een andere bijdrage te kunnen leveren. Ik zal daarbij proberen om als manager het karakter van (mijn) labradors als leidraad te nemen: 'enthusiastic attitude toward life, steady-tempered and dependable with everyone, playful temperament, thrive on regular mental stimulation, kind, willing to please, trusting, smart, agile and cheerful’."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.