Aarjen Slot Chief Financial Officer/unitdirecteur Bedrijfsvoering bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding

Aarjen Slot wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en tevens unitdirecteur Bedrijfsvoering bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aarjen Slot

Aarjen Slot werkt op dit moment bij de Auditdienst Rijk. Hij is waarnemend projectleider in het onderzoek naar het herstel- en veerkrachtplan. Hij was ook vijf jaar tekenend accountant en daarmee eindverantwoordelijk voor alle wettelijke audits gericht aan de minister en departementsleiding BZK. Als extern lid en voorzitter Rekenkamercommissie Gemeente Hoorn was hij eindverantwoordelijk voor het afgeven van diverse onderzoeksrapporten gericht aan de gemeenteraad van Hoorn. Aarjen studeerde Bedrijfseconomie en later Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De Chief Financial Officer (CFO) is integraal verantwoordelijk voor alle bedrijfsvoeringsaspecten van de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding (RvIHH) en daarmee voor de activiteiten die vanuit de vier afdelingen van de groeiende unit Bedrijfsvoering worden uitgevoerd (Financiën en Control, Communicatie, Informatiemanagement, Staf en Organisatie). Naast sturing en bewaking van de financiele huishouding van de kasdienst RvIHH gaat het om alle andere zaken die te maken hebben met onder andere de jaarplancyclus en de CFO is daarmee aanspreekpunt voor interne en externe contacten die RvIHH onderhoudt op het terrein van bedrijfsvoering.

De CFO begeleidt ook het veranderproces van operationele organisatie naar stelselpartij en expertisecentrum. Onderdeel is ook het laten doorontwikkelen van de organisatie van kasdienst naar een baten-lastendienst. Vanuit deze rol is het belangrijk om in verbinding te staan met de externe contacten, die bestaan uit (markt)partijen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van de voor RvIHH relevante producten en diensten. Als lid van het directieteam draagt de CFO in belangrijke mate bij aan de verdere ontwikkeling en strategische opgaven van RvIHH.

Aarjen Slot: “Met veel positieve energie ga ik mij vanuit deze rol inzetten voor de belangrijke opgave waar RvIHH voor staat. Wat betreft aanpak heb ik als stelregel zoveel mogelijk te praten “met mensen” en zo min mogelijk “over mensen”. Dit geldt voor zowel collega’s als betrokken partijen waar RVIHH een relatie mee heeft te onderhouden. In mijn nieuwe functie ga ik graag in gesprek en staat wat mij betreft de bedoeling voorop. Ik ben dankbaar voor het gestelde vertrouwen om hier een mooie bijdrage te mogen leveren.”

Dany Venema, CEO Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding: “Aarjen is van harte welkom binnen onze organisatie. Als CFO gaat hij de schouders zetten onder de dankbare taak om de interne bedrijfsvoering te professionaliseren en op orde te houden. Uiteraard wordt hij daarbij ondersteund door bevlogen medewerkers maar ook in de samenwerking met de directieleden CEO, COO, CINO en CIO. Van uit die rol zal hij sturen op standaardisatie van werkwijzen en processen en het inregelen van kwaliteitsmanagement wat ook tot zijn taakgebied behoort. Aarjen gaat ook een scherpe afdeling Communicatie vormgeven, noodzakelijk bij een organisatie in verandering. Ik vertrouw hem dat van harte toe. Aarjen legt mijns inziens gemakkelijk contact en zal weloverwogen aan de slag gaan. Vanuit de gesprekken vielen zijn nieuwsgierige en oplossingsgerichte instelling zeer positief op, dus ik ben blij met de komst van Aarjen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.