Henk van Bruggen regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Almere bij de Belastingdienst

Henk van Bruggen is per 15 september 2024 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Almere bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. 

portretfoto Henk van Bruggen

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ruim 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.

Henk richt zich op kantoor Almere. Naast de aansturing van de locaties ligt er een belangrijke opgave voor het kantoor om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die is gericht op dienstverlening, effectief toezicht en de samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners. Om het vakmanschap hoog te houden, is een extra opgave het aantrekken en binden en boeien van onze medewerkers.

De afgelopen jaren werkte Henk als afdelingshoofd Operatie bij MKB. Daarvoor was hij binnen de Belastingdienst en bij Deloitte Consulting en Capgemini programmamanager en consultant. Henk studeerde Technische bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Carina van Vliet, directeur Operaties directie Midden- en Kleinbedrijf: ”Henk kent de processen binnen de directie MKB goed en heeft de afgelopen jaren mooie prestaties op het gebied van operatiesturing laten zien. Belangrijk is hierbij dat hij medewerkers de ruimte geeft hun competenties en capaciteiten in te zetten en te ontwikkelen. Het is mooi dat Henk - doorbouwend op de positieve ontwikkeling binnen MKB Almere - zich nu gaat richten op de sturing van een locatie. Ik zie ernaar uit om met Henk samen te werken!”

Henk: “Ik kijk met dankbaarheid terug op de afgelopen jaren bij de afdeling Operatie en ik ben trots op de resultaten en producten die we met elkaar binnen MKB hebben neergezet. Ik ga graag de uitdaging aan om de functie van regiodirecteur bij MKB Almere te vervullen; mooi om in het hart van ons werk voor en met ondernemers te staan. Ik kijk er enorm naar uit samen met alle collega’s in Almere invulling te geven aan de uitvoerings-en handhavingsstrategie.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.