Niels Govers directeur Operaties Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst

Niels Govers is per 1 september 2024 benoemd tot directeur Operaties Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Niels Govers

De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ruim 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.

De belangrijkste opgave voor de directeur is om, samen met twee andere directeuren, de operatie aan te sturen, de continuïteit te borgen en te zorgen voor voorspelbaarheid van de uitvoering en optimalisatie van de werkprocessen. Vertegenwoordiging van de directie MKB in het contact met diverse stakeholders in een complex krachtenveld is een belangrijk onderdeel van de functie.

Niels Govers was de afgelopen 29 jaar werkzaam als fiscaal adviseur, waarbij zijn focus lag op familiebedrijven, de sector MKB en vermogende ondernemers en families. Hij deed uitgebreide ervaring op in leidinggevende functies als fiscalist (partner) binnen de adviessector. Niels was als partner verbonden aan een groot MKB-advieskantoor en later aan een big four kantoor. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan als burgerlid, gemeenteraadslid en lid van de auditcommissie 

Niels studeerde Fiscale economie aan de Tilburg University.

Berry Roks, algemeen directeur directie Midden- en Kleinbedrijf: “Ik ben blij dat Niels de overstap naar de Belastingdienst komt maken. Hij brengt een goede blik van buiten mee, is gericht op samenwerking en een echte teamplayer. Een aanwinst voor MKB en ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.”

Niels Govers: “Ik kijk er ernorm naar uit om mijn brede ervaring in te zetten voor een maatschappelijke opgave. Ik zie het als een kans om als externe frisse wind een bijdrage te mogen en kunnen leveren aan de verdere vormgeving en uitvoering van de strategie en doelstellingen van MKB, samen met de andere MT-leden en regiodirecteuren. Samenwerking en verbinding met diverse stakeholders en generaties zijn voor mij ontzettend belangrijk hierbij.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.