Yvonne Niël-Meijer regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Hoorn bij de Belastingdienst

Yvonne Niël-Meijer is per 12 augustus 2024 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Hoorn bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Yvonne Niël-Meijer

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ruim 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.
Yvonne zal zich richten op de aansturing van de locatie Hoorn. Daar ligt een belangrijke opgave om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die is gericht op dienstverlening, effectief toezicht en de samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners. Om het vakmanschap hoog te houden, is een extra opgave het aantrekken en binden en boeien van onze medewerkers.

Yvonne Niël- Meijer vervulde bij de Belastingdienst diverse rollen als manager en programmamanager. Haar laatste rollen waren regiodirecteur MKB in Amsterdam en programmamanager HR in control. De afgelopen jaren woonde Yvonne in het buitenland en heeft ze zich onder andere gewijd aan (mantel)zorgtaken. Yvonne studeerde Bestuurskunde en Openbare Orde aan de HEAO in Den Haag en Bedrijfskunde en Management aan de Open Universiteit

Carina van Vliet, directeur Operaties directie Midden-en Kleinbedrijf: ”Ik ben heel blij dat Yvonne - na een periode van andere prioriteiten – met veel energie aan de slag wil gaan als regiodirecteur in Hoorn. Zij heeft eerder laten zien ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven binnen een MKB-kantoor, waardoor er mooie stappen zijn gezet op het gebied van interne samenwerking en verbinding met de buitenwereld, Ik zie er naar uit om met Yvonne samen te werken!”

Yvonne: “Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij de Belastingdienst en ik vind het dan ook fijn dat ik weer mag werken bij MKB. Ik kijk ernaar uit om samen met de deskundige teamleiders en medewerkers van regio Hoorn, in verbinding en in samenwerking met fiscale dienstverleners en andere partners, weer een bijdrage te leveren aan de doelen en ontwikkeling van MKB. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.