Zakia Boukadid regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Hoofddorp bij de Belastingdienst

Zakia Boukadid is per 1 september 2024 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Hoofddorp bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Zakia Boukadid

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ruim 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.
Samen met de huidige regiodirecteur Cor Zoontjes zal Zakia zich inzetten voor kantoor Hoofddorp. Naast de aansturing van de locaties ligt er een belangrijke opgave voor de kantoren om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die is gericht op dienstverlening, effectief toezicht en de samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners. Om het vakmanschap hoog te houden, is een extra opgave het aantrekken en binden en boeien van onze medewerkers.

De afgelopen jaren heeft Zakia gewerkt als teamleider bij MKB en de jaren daarvoor als controlemedewerker en klantcoördinator bij Belastingdienst Grote Ondernemingen. Ze volgde het afgelopen jaar het strategisch leiderschapsprogramma van de Belastingdienst. Zakia studeerde Fiscale economie aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en ze volgde de opleiding Accountancy en Control aan de Vrije universiteit in Amsterdam.

Carina van Vliet, directeur operaties directie Midden- en Kleinbedrijf: ”Zakia heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij een verbindend leider is met een brede interesse, die ook mooie prestaties heeft laten zien. Zo heeft zij in Almere, waar zij als teamleider de HR-portefeuille beheerde, het Belastingdienstkantoor op de kaart gezet als een aantrekkelijke werkgever. Verder straalt zij rust uit en weet zij humor gericht in te zetten. Ik zie ernaar uit om de komende jaren met Zakia samen te werken!”

Zakia: “MKB staat voor een dienstverlenende organisatie, die ondernemers en fiscaal dienstverleners centraal stelt. Een organisatie die aantrekkelijk wil blijven voor haar medewerkers en ontwikkeling en vakmanschap hoog op de agenda heeft staan. Al een aantal jaar werk ik met veel plezier aan deze opgave. Met dezelfde passie, maar in een andere rol zal ik mij blijven inzetten voor onze ondernemers en medewerkers. Ik kijk ernaar uit om dit samen te doen met de enthousiaste en betrokken collega’s in Hoofddorp!”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.