Micha Keyzer unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep, Directie Particulieren bij de Belastingdienst

Micha Keyzer start per 1 augustus 2024 als Unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep bij de directie Particulieren van de Belastingdienst.

De directie Particulieren is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van twaalf miljoen belastingplichtigen, buitenlandse belastingplichtigen (burgers en ondernemingen), grensarbeiders en geprivilegieerden; ambassades, consulaten en internationale organisaties, hun werknemers en hun gezinsleden en gepensioneerden. Kenmerkend voor de doelgroep Particulieren is de omvang van de populatie. Het kwalitatief goed en het effectief en efficiënt behandelen van deze grote groep is imagobepalend voor de Belastingdienst.

Als unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep (TBB) geeft Micha leiding en richting aan 11 teamleiders die de  teams binnen het kantoor Den Haag aansturen. Onder zijn leiding wordt gewerkt aan het behalen van de resultaten vanuit het jaarcontract en het jaarplan van de directie particulieren waar de unit verantwoordelijk voor is. Micha speelt ook een actieve rol in het directie breed aansturen van de processen Wet open overheid en de AVG. Daarnaast vertegenwoordigt Micha de directie Particulieren in het directie overleg arbeidsrelaties.

Micha heeft verschillende fiscale- en managementfuncties vervuld onder andere bij PwC Belastingadviseurs N.V., Atradius N.V., HVK Stevens en de Belastingdienst. De functie waar Micha nu formeel op is geplaatst, neemt hij al sinds 1 januari 2023 waar. Na afronding van de HEAO, behaalde Micha een Master Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Verder heeft Micha de Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, een Post-Master Indirecte Belastingen aan de Erasmus University en de Executive Post-Master Tax Assurance aan Nyenrode Business Universiteit afgerond.

Heleen Bisschoff, directeur Particulieren: "Ik ben blij dat Micha deel blijft uitmaken van het managementteam van de directie Particulieren. Micha heeft het afgelopen 1,5 jaar laten zien dat hij een inhoudelijk en verbindend manager is met oog voor de mensen waarmee hij werkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn kwaliteiten eraan bijdragen om deze functie ook in de toekomst succesvol uit te blijven oefenen."

Micha Keyzer: "Anderhalf jaar geleden hebben de directies Grote Ondernemingen en Particulieren mij de kans geboden om mij verder te ontwikkelen als unitdirecteur.​ Ik ben hen hier zeer erkentelijk voor en ben enorm blij dat ik met deze benoeming verder kan gaan op de ingeslagen weg en een bijdrage kan blijven leveren aan de grote uitdagingen waar de directie Particulieren voor staat."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.