Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2024 bekend

De shortlist van kandidaten voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2024 is bekend! Uit alle inzendingen zijn zeven overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken.

"In deze tijd is het zo mooi dat er veel mensen zijn die kiezen voor het algemeen belang. Degenen die daar leiding aan geven, verdienen het om eens goed in het zonnetje gezet te worden. Alle genomineerden doen er daarom toe. Ze zorgen binnen en buiten hun organisatie voor inspiratie. We gaan graag met de shortlist in gesprek over dit thema.” aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning in Drenthe.

Op de shortlist staat onder andere ABD´er Miriam Twilt-Mendonça, directeur Detentiecentrum Rotterdam bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Lees meer over de kandidaten en hun achtergrond op Overheidsawards.nl.

Begin september wordt bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. Op dinsdag 19 november tijdens de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag één van de finalisten uitgeroepen tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2024’.

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Inspiratie en Impact’.