Karin Hobbelen directeur Business Unit Organisatieontwikkeling bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie

Karin Hobbelen wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur Business Unit Organisatieontwikkeling bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Karin Hobbelen

Karin Hobbelen is op dit moment programmadirecteur Persoonsgebonden Budget bij het ministerie van VWS. Hiervoor was zij zeven jaar directeur Dienst Uitvoering Subsidies voor instellingen, Shared Service Organisatie voor de ministeries van VWS en OCW. Eerder vervulde zij de functie van plaatsvervangend directeur bij DICTU. Karin studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

Als directeur Business Unit Organisatieontwikkeling bij de Rijksorganisatie ODI geeft Karin leiding aan het managementteam van de business unit en is eindverantwoordelijk voor zowel de business unit als de bijbehorende ‘merken’. Zij werkt met ongeveer 150 professionals aan de ontwikkelingsopgaven van de overheid. Daarnaast ligt er een collectieve verantwoordelijkheid om als lid van het directieteam ODI de dienstverlening van de verschillende business units te integreren en de samenwerking binnen ODI te versterken. Het team heeft als opgave te komen tot één integraal aanbod en een integrale aanpak voor de maatschappelijke opgaven binnen het Rijk.

Karin Hobbelen: “Vanuit mijn ervaring met de professionals vanuit de onderdelen waaruit ODI is ontstaan, weet ik dat zij veel kennis en ervaring meebrengen. Zij kennen het Rijk, werken rijksbreed en zijn direct betrokken bij de maatschappelijke opgaven waar het Rijk voor staat. Zij zijn het gezicht van ODI. Ik zie het als een uitdaging om ODI, met deze professionals, naar een hoger plan te tillen. Om de mogelijkheden, waarbij gewerkt wordt vanuit verschillende plekken binnen het Rijk, verder te verkennen en te verbreden. Om ons onderling te versterken en te verbinden. Een uitdaging die mij op het lijf geschreven lijkt. Ik wil mijn ervaring als directeur en verandermanager, maar ook als coach en mediator, graag inzetten bij ODI.”

Richard Vielvoije, directeur Rijksorganisatie ODI: “Ik ben blij om Karin als onze nieuwe directeur Organisatieontwikkeling te verwelkomen. Met haar analytische scherpte en goed ontwikkelde bestuurlijke antenne, brengt zij waardevolle ervaring uit verschillende ministeries met zich mee. Haar inzichten zullen onze organisatie zeker versterken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.