Leif de Kloet directeur Business Unit Digitalisering bij de Rijksorganisatie voor Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie

Leif de Kloet wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot directeur Business Unit Digitalisering bij de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Leif de Kloet

Leif heeft ruime werkervaring in zowel de publieke als private sector. Hij is sinds 2018 manager van het Rijks ICT Gilde bij Rijksorganisatie ODI. Daarvoor was hij drie jaar interim-manager vanuit I-Interim Rijk en is hij meerdere jaren eigenaar geweest van een eigen advies- en projectmanagement bureau.

Als directeur Business Unit Digitalisering bij de Rijksorganisatie ODI geeft Leif leiding aan het managementteam van zijn business unit en is eindverantwoordelijk voor zowel de business unit als de bijbehorende ‘merken’, I-Interim Rijk en het Rijks ICT Gilde. Hij draagt met zijn unit van ongeveer 300 I-professionals bij aan de digitale transformatie van de overheid. Deze professionals werken aan tijdelijke opdrachten bij de ministeries en uitvoeringsorganisaties aan een goed functionerende overheid voor toekomstige generaties. Daarnaast ligt er een collectieve verantwoordelijkheid om als lid van het directieteam ODI de dienstverlening van de verschillende business units te integreren. Maar ook om samenwerking binnen ODI te versterken en te komen tot één integraal aanbod en een integrale aanpak vanuit Rijksorganisatie ODI voor de maatschappelijke opgaven van het Rijk.

Leif de Kloet: “Het realiseren van rijksbrede I-ambities! Natuurlijk staat dat prominent op de website van I-Interim Rijk. Een prachtige organisatie waar ik mij met volle overtuiging en gedrevenheid wil inzetten om samen de volgende stap te maken in de verdere professionalisering van dit ijzersterke merk. Mijn lef en vernieuwings- en veranderingsgerichte kwaliteiten neem ik mee, zo ook het andere ijzersterke merk, het Rijks ICT Gilde. Een logische samenvoeging binnen de unit Digitalisering en volgende stap in het bundelen van de krachten, uiteraard met behoud van ieders eigen identiteit. Samen werken aan een eerlijke, toegankelijke, efficiënte en solide transformatie en verdere digitalisering van de rijksoverheid. Als leidinggevende geef ik hierbij veel ruimte, vrijheid én de daarbij behorende verantwoordelijkheid. Ik luister, faciliteer en wat mij betreft gaan we een hoop plezier maken.”

Richard Vielvoije, directeur Rijksorganisatie ODI: “Ik ben blij om Leif als onze nieuwe directeur Digitalisering te verwelkomen. Met zijn uitgebreide ervaring en zijn ondernemende geest, staat hij klaar om onze collega’s te inspireren om oplossingen voor de overheid te realiseren. Ik kijk uit naar zijn visie en inzet in deze rol.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.