Mariëlle Bevers directeur Communicatie bij EZ en KGG

Mariëlle Bevers wordt vanaf 1 november 2024 directeur Communicatie voor de ministeries Economische Zaken en Klimaat en Groene Groei.

Mariëlle Bevers

De directeur Communicatie geeft leiding aan communicatieprofessionals van zowel Economische Zaken als Klimaat en Groene Groei en is daarmee eindverantwoordelijk voor alle beleidscommunicatie en corporate communicatie op deze thema’s. Mariëlle is de hoogste en eerste communicatieadviseur van de politieke en ambtelijke top van beide departementen. Het betrekken van externe en interne stakeholders en het leggen van contact met hen is een belangrijk deel van de opdracht. Evenals het communicatief bijdragen aan een goed ondernemersklimaat in Nederland en het voortzetten van de klimaattransitie. Samen met alle directeuren Communicatie van andere ministeries is ze daarnaast lid van de Voorlichtingsraad, het belangrijkste overleg over communicatie van de Rijksoverheid.

Sandor Gaastra, secretaris-generaal EZ en waarnemend SG KGG: “Ik ben heel blij met de komst van Mariëlle als directeur Communicatie. Wat EZ en KGG doen, heeft direct impact op ondernemers en burgers. We moeten daarom goed luisteren naar wat ondernemers en burgers van ons verwachten. En we moeten in heldere taal kunnen uitleggen wat ons beleid voor hen betekent en waarom er welke keuzes worden gemaakt. Daarbij past een alerte, innovatieve directie Communicatie, in het hart van ons beleid en van onze uitvoering. Mariëlle heeft met haar eerdere ervaring alles in huis om daar met haar nieuwe collega's een succes van te maken.”

Mariëlle Bevers: “Samen met onderwijs is economie de motor achter onze welvaart, ons welzijn en onze vooruitgang. Ik kom zelf uit een ondernemersnest; ik snap waar de ondernemer van wakker ligt, wat risico’s zijn en waar kansen zich voordoen. En dus kijk ik er enorm naar uit om voor en met ondernemend Nederland te gaan werken. Daarnaast geloof ik in de mogelijkheden voor een duurzame samenleving en in creatieve oplossingen voor de klimaatverandering. Communicatie speelt bij deze vraagstukken een belangrijke rol. En dat vraagt om een professionele directie Communicatie, waar ik graag leiding aan geef.”

Tijdens haar loopbaan werkte Mariëlle zowel buiten als binnen de overheid. Op dit moment is ze directeur Communicatie bij het ministerie van OCW. Daarvoor was zij bij Aegon NL hoofd en plaatsvervangend directeur Communicatie. Ze werkte bij diverse communicatiebureaus en bij de gemeentes Den Haag en Delft. Ze begon haar carrière als managementtrainee bij VNU Uitgevers. Mariëlle studeerde Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Afgelopen jaar nam ze deel aan TMG TOP, het Talent Ontwikkel Programma van DGABD.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Groene Groei ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.