Radka Drooger-Benešová regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Amsterdam bij de Belastingdienst

Radka Drooger-Benešová  is per 1 november 2024 benoemd tot regiodirecteur Midden- en Kleinbedrijf Amsterdam bij de Belastingdienst.

De directie MKB is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst. Er werken ruim 7.000 medewerkers binnen de directie MKB vanuit 20 locaties in het land.

Radka zal zich samen met haar collega, regiodirecteur Jean Trippert, richten op de aansturing van de locatie Amsterdam. Daar ligt een belangrijke opgave om invulling te geven aan het vormen van een wendbare en toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die is gericht op dienstverlening, effectief toezicht en de samenwerking met partners en fiscaal dienstverleners. Om het vakmanschap hoog te houden, is een extra opgave het aantrekken en binden en boeien van onze medewerkers. 

Afgelopen jaren werkte Radka bij de Immigratie-en Naturalisatiedienst. Op dit moment is Radka werkzaam als directielid Bedrijfsvoering binnen de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Binnen de IND heeft Radka eerder andere functies bekleed, waaronder Programmamanager 'Continu verbeteren' en meerdere functies als lijnmanager.      

Radka studeerde Germanistiek en Neerlandistiek aan de Karelsuniversiteit in Praag en de Universiteit van Wenen. In Nederland heeft ze de master Nederlandse taal en cultuur in Leiden en de master Europese studies afgerond in Amsterdam.

Carina van Vliet, directeur operaties directie midden-en kleinbedrijf: “Radka is een oprechte en geïnteresseerde manager met een open en warme persoonlijkheid. Met haar ervaring op het gebied van het verbeteren van dienstverlening en organisatieontwikkeling bij een andere grote publieke dienstverlener, kan Radka een mooie bijdrage leveren aan MKB in het algemeen en het regiokantoor Amsterdam in het bijzonder. Ik zie dan ook uit naar de verdere samenwerking!”

Radka: “Het werk van de Belastingdienst, als grootste uitvoeringsorganisatie van Nederland, wordt steeds complexer en tegelijkertijd heeft de maatschappij een groeiende behoefte aan meer zorgvuldigheid en menselijke maat. Wat me bijzonder aanspreekt bij directie MKB is de diversiteit van de doelgroep waarbij het zoeken naar een passende dienstverlening, een goede balans tussen efficiency en maatwerk, hulp en toezicht, een mooie uitdaging is. Een goed inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en verbinding met de ondernemingen spelen hierbij een belangrijke rol. Ik kijk ernaar uit om met collega’s van de locatie Amsterdam hiermee aan de slag te gaan.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.