Erno Noordhof afdelingshoofd Hosting & Integratie Diensten bij de Belastingdienst

Erno Noordhof wordt per 1 november 2024 afdelingshoofd Hosting & Integratie Diensten binnen de directie Data Center Services (DCS-IV) van de Belastingdienst.

De directie informatievoorziening (IV) staat voor complexe IT-oplossingen die ertoe bijdragen dat het IT-landschap van de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en Douane actueel, efficiënt en wendbaar blijft. Samen met 3 collega afdelingshoofden en de directeur DCS staat het afdelingshoofd Hosting & Integratie Diensten (HID) voor een belangrijke veranderopgave.

Enkele jaren geleden is er een datacenterstrategie IV ontwikkeld die richtinggevend is voor de gehele IV organisatie. DCS wil zich op basis hiervan verder ontwikkelen van een traditionele organisatie naar een Consumer/Provider model waarin klanten middels een zelfserviceportal geautomatiseerd, tijdig en voorspelbaar, ‘High Available’ en ‘Resilient’ infrastructuurdiensten kunnen afnemen, beiden met volledige ketenmonitoring en een hoge standaard van cyberveiligheid. Hierbij is de overgang van een traditionele taakgerichte naar een Agile werkwijze een belangrijke voorwaarde. In het verwezenlijken van deze veranderopgave speelt het afdelingshoofd HID samen met collega’s een cruciale rol.

Jan Polkerman, directeur Data Center Services Belastingdienst IV: “Wij zijn erg enthousiast over de benoeming van Erno in deze mooie en uitdagende functie, omdat hij de afgelopen jaren verantwoordelijk is geweest voor een soortgelijke veranderopgave waar we als DCS voor staan. Bovendien weet Erno wat er komt kijken bij 7/24-dienstverlening in het publieke domein.“

Erno Noordhof: “Ik ben erg blij met de benoeming in deze betekenisvolle functie, omdat ik het als een enorme uitdaging beschouw om bij te dragen aan de forse veranderopgave in het datacentrum van de Belastingdienst. Hierbij staat voorop dat er 24/7 op topniveau dienstverlening wordt geleverd voor iedereen in Nederland. Ik krijg er veel energie van en heb er heel veel zin in om samen met alle betrokken teams bij te dragen aan het verbeteren van de dienstverlening van de Belastingdienst.”

Erno begon zijn loopbaan in 1999 bij Enschede/Sdu in Haarlem. Sindsdien vervulde Erno een diversiteit aan managementrollen bij de verschillende rechtsopvolgers, waaronder de Franse multinationals Safran en Idemia. In zijn laatste functie was Erno gedurende 8 jaar directeur van Identiteit & Diensten, een onderdeel van Idemia. In die rol was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse business en operations. Dit betrof high secure IT producten en diensten in de vitale infrastructuur en specifiek voor de Nederlandse reis- en identiteitsdocumenten. Dit in opdracht van en in intensieve samenwerking met diverse ministeries en lokale overheden. Erno studeerde Natuurwetenschappen en Beleid & Bestuur aan de Universiteit Utrecht.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.