Esther Lamboo afdelingshoofd Algemene taken bij de NVWA

Esther Lamboo start per 1 oktober 2024 als afdelingshoofd Algemene taken bij de directie Handelstoezicht van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

Naast de opbouw van de afdeling Algemene taken voor de directie Handelstoezicht, richt Esther zich de komende tijd als kwartiermaker op de inrichting van deze afdeling binnen de directie Slachttoezicht. Als afdelingshoofd is zij verantwoordelijk voor de brede ondersteuning ten behoeve de directie, de directeur(en) en het management. Daaronder vallen onderwerpen als bedrijfsvoering, ICT, data, programmering en retributies. In dat verband behartigt zij de belangen van de directies Handels- en Slachttoezicht van de NVWA in uiteenlopende gremia (onder ander jaarplancommissie, Beraad Informatiemanagement en Dienstverleningsberaad), waarbij sprake is van bevoegdheden op het gebied van besluitvorming namens de directie. Esther gaat leiding geven aan de teams die in de afdeling Algemene Taken zijn ondergebracht.

Esther werkt sinds januari 2017 bij de NVWA en heeft daar verschillende functies bekleed. Zij was kwartiermaker afdeling Algemene Taken directies Slachttoezicht en Handelstoezicht, plaatsvervangend hoofd Juridische Zaken manager Team Bezwaar en Beroep en hoofd Directiestaf Strategie. Daarvoor werkte zij bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) als senior projectmanager. Ze studeerde Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht en Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.  

Edwin Lakerveld directeur Handelstoezicht: “Met Esther krijgen we een veelzijdige manager met brede kennis over de NVWA op deze functie. Ze  heeft laten zien dat ze een organisatie kan helpen opbouwen wat in deze fase heel belangrijk is.”

Esther Lamboo over haar benoeming: “In de verschillende functies die ik heb gehad binnen de NVWA heb ik al veel samengewerkt met de directies Handelstoezicht en Slachttoezicht.  Ik kijk er naar uit onderdeel te zijn van het MT van deze directies en mijn bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de directies en de afdeling Algemene Taken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de NVWA ondersteund bij de selectie. Vacatures die het DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen kan solliciteren.