Thijs Slippens plaatsvervangend directeur Control & Risk tevens coördinator DG Control bij Dienst Toeslagen

Thijs Slippens is per heden benoemd tot plaatsvervangend directeur Control & Risk tevens coördinator DG Control bij Dienst Toeslagen.

De Dienst Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen in Nederland betaalbaar. Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. De Dienst Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen.

Hiertoe is planning en control een belangrijke randvoorwaarde. De directie Control & Risk zorgt ervoor dat de kaders hiervoor worden nageleefd en geeft advies. Samen met de directeur vormt de plaatsvervangend directeur het management van deze directie. Een belangrijke uitdaging in de rol van de plaatsvervangend directeur, tevens coördinator, is het sturen op de realisatie van (zeer) complexe multidisciplinaire adviesproducten.

Sinds 2021 vervult Thijs de rol van coördinator DG Control binnen Dienst Toeslagen en sinds een aantal maanden neemt hij ook de rol van plv. directeur waar. Daarvoor vervulde Thijs diverse coördinerende en adviserende rollen binnen en buiten de Rijksoverheid.

Thijs heeft bestuurskunde aan de universiteit Twente gestudeerd.

Jan Mens, directeur directie control & risk: “Met Thijs wordt een plaatsvervangend directeur benoemd die het klappen van de zweep kent. Hij heeft een uitstekend netwerk opgebouwd binnen en buiten de Dienst Toeslagen. Zijn enthousiasme en vermogen om te verbinden gaan ons helpen onze opdracht waar te maken. Ondanks het financieel zware weer zal Thijs met veel inzet, een positieve instelling en in goede samenwerking met alle relevante collega’s een merkbare bijdrage gaan leveren aan het in control zijn van de Dienst Toeslagen.”

Thijs: “Ik kijk er enorm naar uit om naast coördinator DG-control de rol van plaatsvervangend directeur C&R in te vullen. In de afgelopen 3,5 jaar heb ik niet alleen de organisatie en mijn collega's goed leren kennen, maar ook inzicht ontwikkeld in de complexe en dynamische werkomgeving van de Dienst Toeslagen. Met mijn ervaring en betrokkenheid ben ik ervan overtuigd dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van C&R, terwijl ik samen met het team blijf werken aan het versterken van de bestaanszekerheid van veel huishoudens in Nederland. Toeslagen biedt hen namelijk de nodige financiële ruimte om rond te komen en een stabiele basis op te bouwen. Vanuit mijn nieuwe rol wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een zorgvuldige uitvoering die voor zoveel Nederlanders het verschil maakt.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.