Winfried Lindeman manager ACM loket bij de Autoriteit Consument en Markt

Winfried Lindeman start per 1 december 2024 als manager ACM loket bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Winfried Lindeman

Als manager van het ACM loket staat Winfried met zijn team voor goede en tijdige voorlichting aan consumenten en bedrijven over hun rechten en plichten. Het ACM loket is volop in beweging en werkt aan een toekomstbestendige koers waarin verdere professionalisering en doorontwikkeling van de publieksvoorlichting een belangrijke rol speelt. Het stroomlijnen van de klantcontactprocessen, het toepassen van nieuwe technologische mogelijkheden in de steeds interactievere samenleving en het versterken van effectiviteit en doelmatigheid zijn thema’s die Winfried verder gaat brengen. Toezicht en voorlichting zijn binnen de ACM twee kanten van dezelfde medaille en daarom blijft een goede verbinding met de toezichtsteams van de ACM ook een belangrijk deel van de opgave.

Winfried is sinds 2019 afdelingshoofd Communicatie en Dienstverlening bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarvoor werkte hij in diverse adviserende en leidinggevende functies op het terrein van communicatie bij onder andere de Vervoerregio Amsterdam en diverse gemeenten. Hij studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Edwin van Houten, directeur consumenten: “Met zijn track record op het gebied van communicatie en het organiseren van publieksvoorlichting is Winfried een aanwinst voor de directie Consumenten. Ik zie met veel vertrouwen voor me dat hij aan de slag gaat met de doorontwikkeling van de verschillende disciplines binnen het ACM loket om onze dienstverlening aan mensen en bedrijven te versterken. Van harte welkom, Winfried.”

Winfried Lindeman: “Ik vind het een hele mooie uitdaging om samen met het team consumenten en bedrijven te kunnen helpen door goede en effectieve voorlichting en om de dienstverlening van het ACM loket verder te versterken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de ACM ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.